Protest pristalica "Srbije protiv nasilja" ispred Ustavnog suda, krenuli u šetnju do zgrade RTS

Na skupu je pravnica Jelena Jerinić iz pravnog tima SPN rekla da su ranije danas Ustavnom sudu predali zahev za poništavanje republičkih izbora

26.01.2024. 19:09
  • Podeli:
protest srbija protvi nasilja ispred ustavnog suda, 26 jan 2024 - foto Tanjug Vladimir Šporčić-65b3f686ad932.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Pristalice koalicije Srbija protiv nasilja okupile su se večeras ispred zgrade Ustavnog suda gde su predstavnici koalicije ranije u toku dana predali zahtev za poništavanje republičkih izbora.    

Saobraćaj u delu Bulevara Kralja Aleksandra je blokiran, kao i na Trgu Nikole Pašića kuda su okupljeni krenuli ka zgradi RTS-a preko Dečanske, Makedonske i Svetogorske. 

Na skupu je pravnica Jelena Jerinić iz pravnog tima SPN rekla da su ranije danas Ustavnom sudu predali zahev za poništavanje republičkih izbora. 
Dodala je da su podneli i 20 podnesaka, ali  da se sud nije oglasio tim povodom.

Srđan Milivojević je rekao da će se borba za fer izbore voditi pred domaćim i međunarodnim institucijama i na ulicama, a da su se Ustavnom sudu obratili da bi pomogao da se okonča izborni spor.

Predstavnici koalicije pozvali su okupljene da se  upute ka Radio-televiziji Srbije, od koje očekuju da izveštava sa protesta kao i o dokazanom, kako su rekli, prekrajanju izborne volje građana.

Protestu prisustvuju predstavnici opozicije Radomir Lazović, Robert Kozma, Janko Veselinović, Srđan Milivojević, Pavle Grbović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Zdravko Ponoš.

Prethodni protest koalicija Srbija protiv nasilja je organizovala 16. januara ispred sedišta RIK-a.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()