A, šta ćemo sad: Milanović objavio fotografiju predsednika Ustavnog suda sa ministrima iz HDZ

Nešto ranije inkriminisani Šeparović saopštio je da Milanović ne može da bude ni kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer

19.04.2024. 16:59
  • Podeli:
zoran milanović, 16 mart 2024 - Sanjin Strukic PIXSELL-65f87ac772620.webp Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski predsednik Zoran Milanović najavio je da će se danas u 17 sati obratiti javnosti nakon što je mu je Ustavni sud zabranio da bude mandatar i objavio je na Fejsbuku zajedničku fotografiju predsednika tog suda Miroslava Šeparovića i ministara iz HDZ-a.

''Danas u 17 sati reći ću vam šta mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda'', napisao je Milanović.

Na fotografiji se vidi kako u "ležernoj atmosferi" zajedno sede Šeparović, ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković i ministar prostornog planiranja, građevinarstva i državne imovine Branko Bačić, prenela je Hina.

Predsednik Ustavnog suda Hrvatske Miroslav Šeparović saopštio je danas da Milanović ne može da bude kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, navodeći da svako drugačije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

Sud je ocenio da je Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno učestvovanjem u izbornoj kampanji bez podnošenja ostavke na predsedničku dužnost, doveo sebe u poziciju da ne može da bude mandatar za sastav buduće vlade, kao ni premijer.

Za tu odluku je glasalo devet sudija Ustavnog suda, troje je bilo protiv, a jedan nije prisustvovao sednici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()