Abazović o mandataru Spajiću: Ne sviđaju mi se obrisi nove Vlade

Abazović je kazao da mu se ne sviđaju obrisi buduće vrnogorske Vlade, ali najvažnije je, kako je kazao, kojim putem Crna Gora ide.

16.10.2023. 21:46
  • Podeli:
dritan abazović reuters-652d926eba9dd.webp Foto: Reuters

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da nije imao sastanak sa mandatarom Milojkom Spajićem, te da na njemu ne insistiraju.

Abazović je rekao da njegova stranka baštini dijalog, i da su spremni da razgovaramo sa svima, bez obzira na dogovor.

"Ako bude potrebe za razgovorom, tu smo, torta je spremna da se uruči čim se dogovore i da se izvrši primopredaja vlasti", ocenio je Abazović, koji boravi na Samitu u Tirani.

Abazović je kazao da mu se ne sviđaju obrisi buduće vrnogorske Vlade, ali najvažnije je, kako je kazao, kojim putem Crna Gora ide.

“Nisam siguran da ovo kako su krenuli da je to baš najbolji put. Nisam siguran, ali ćemo poštovati što bude volja većine poslanika u parlamentu”, istakao je Abazović.

'Podržavam nastavak dijaloga Beograd i Priština' 

Premijer Crne Gore je naglasio da balkanskom tvrdoglavošću može da se ide u konflikt, te dodao da to nigde ne vodi.

"Bolje je da sve strane sednu za sto što pre nego da uzaludno traće vreme za tim stolom. Potrebno je da se vodi dijalog i da se nađu održiva rešenja. Tenzije i konflikte treba da ostavimo iza nas", ocenio je Abazović pitanja oko dijaloga Prištine i Beograda.

Govoreći o situaciji na Kosovu, kazao je da to nije pitanje za njega već za Aljbina Kurtija.

Pošto je premijerka Srbije Ana Brnabić kazala da je u Tirani pozvano na smirivanje tenzija na Kosovu i ponovno vraćanje Beograda i Prištine za pregovarački sto, Abazović je kazao da to podržava.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()