Alarmantno kod Srebrenice: Požar u Nacionalnom parku Drina se širi i približava kućama

Zamenik komandira Vatrogasne jedinice Srebrenica Mujo Hasanović rekao je da je u gašenju požara uključen maksimalni broj vatrogasaca

08.09.2024. 18:31
  • Podeli:
gašenje poažra, vatrogasni helikopter Bell 212 MUP Srbije, 26 jul 2024 - TANJUG OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE (2)-66bf43945b092.webp Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Požar koji već šest dana gori u Nacionalnom parku ''Drina'' kod Srebrenice u Republici Srpskoj približio se kućama u selu Luka, a vatrogasci pokušavaju da spreče da vatra zahvati najbliži zaselak. 

Tokom dana na gašenju požara učestvovali su helikopteri Helikopterskog saveza Republike Srpske i OS BiH, a najavljen je dolazak i helikoptera iz Srbije, prenosi RTRS.

Kako je saopšteno iz opštine Srebrenica, uprkos tome što su Helikopterski savez i Civilna zaštita RS reagovali na vreme prvog dana požara, pojedini predeli su nepristupačni za helikoptere, pa se požar tokom noći ponovo raširio.

Zamenik komandira Vatrogasne jedinice Srebrenica Mujo Hasanović rekao je da je u gašenju požara uključen maksimalni broj vatrogasaca.

''Iscrpljeni smo do maksimuma, dežuramo po 24 sata'', rekao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()