Andan: Priča o naoružavanja Srba spremnih na sukobe dolazi od Heleza

Ministar odbrane smišljeno radi na destabilizaciji BiH i odnosa prema Republici Srpskoj

25.04.2024. 14:19
  • Podeli:
dragomir andan - foto Printscreen RTRS-662a4a394113e.webp Foto: Printscreen/RTRS

Nekadašnji direktor Policije Republike Srpske Dragomir Andan izjavio je da priča o naoružavanju velikog broja Srba spremnih na sukobe dolazi iz glave ministra odbrane u Savetu ministara Zukana Heleza.

"Helez je deo tima preko kojeg se eksponira takva politika i mislim da se sve o čemu on priča kuva u američkoj Ambasadi i uz pomoć nemačke i engleske obaveštajne službe", rekao je Andan za RTRS, dodavši da Helez time vređa inteligenciju Srba.

Komentarišućii krivičnu prijavu koju je protiv šefa Misije BiH pri UN Zlatka Lagumdžije podnela srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, Andan kaže da bi prijava trebalo da bude podnesena i protiv Heleza.

"Da ima zakona i ustavnog sistema u BiH, tročlano Predsedništvo bi pozvalo Heleza na razgovor i iz tog razgovora bi trebalo da proistekne njegova ostavka na to radno mesto", naveo je Andan.

On je istakao da Helez smišljeno radi na destabilizaciji BiH i odnosa prema Republici Srpskoj, a sve u cilju stavaranja unitarne BiH.

"Mi smo svedoci mnogobrojnih hapšenja po FBiH, pa znate šta bi bilo kada bi, recimo, direktor Policije Republike Srpske bio uhapšen zbog veza sa organizovanim kriminalom, a vršilac dužnosti u FBiH je uhapšen zbog veza sa organizovanom kriminalnom grupom", naveo je Andan.

On je naglasio da rukovodstvo Republike Srpske uvek govori da nije za konflikt i da želi mirno rešenje situacije u BiH.

"Američka Ambasada, američki ambasador, OHR, turista (Kristijan Šmit) pokušavaju da unize Republiku Srpsku. Ako se usvoji ovaj njihov zahtev da budemo okarakterisani kao genocidan narod, njihov završni korak biće ukidanje Republike Srpske. Јa se nadam da se to neće desiti", rekao je Andan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()