Apelacioni sud: Duško Knežević ostaje u pritvoru

Duško Knežević je po svojoj želji izručen Crnoj Gori 30. aprila

15.05.2024. 17:55
  • Podeli:
duško knežević, 30 april 2024 - foto R.R. ATAImages-6634e5493d50d.webp Foto: R.R./ATAImages

Apelacioni sud Crne Gore saopštio je danas da rešenje o određivanju pritvora biznismenu i predsedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću ostaje na snazi.

Apelacioni sud, kao drugostepeni, odbio je kao neosnovane žalbe branilaca optuženog Duška Kneževića izjavljene protiv rešenja Višeg suda u Podgorici koje je doneto 30. aprila.

U obrazloženju rešenja je navedeno da je Dušku Kneževiću pritvor određen posle podizanja optužnice Specijalnog državnog tužilaštva 3. aprila 2019. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično đelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja.

Kako su precizirali, pritvor mu je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnosti od bekstva u slučaju da se nađe na slobodi.

Duško Knežević je po svojoj želji izručen Crnoj Gori 30. aprila. Njega je izručio sud Velike Britanije, čiji je Knežević, takođe, državljanin. Knežević je iz Londona u Podgoricu stigao avionom Vlade Crne Gore. Ekstradicija Kneževića je obavljena u tajnosti, a do sada se o njegovom izručenju nije oglasio niko od državnih zvaničnika, osim ministra pravde Andrije Milovića, koji je rekao da Crna Gora ne može Kneževiću da garantuje bezbednost.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()