Biće popisa u Crnoj Gori, Milatović proglasio Zakon: Građani i građanke, slobodno se izjašnjavajte

Predsednik je institucijama koje su nadležne za sprovođenje popisa poželeo uspešan rad

28.11.2023. 17:28
  • Podeli:
milatović_anadolija 1-64ad37a91642a.webp Foto: Anadolija

Crnogorski predsednik Jakov Milatović saopštio je da je, u skladu sa ustavnim nadležnostima, danas proglasio Zakon o izmenama i dopunama Zakona o popisu stanovništva domaćinstava i stanova.

Zakon je juče usvojila Skupština Crne Gore.

“Time su zaokruženi normativni preduslovi za početak popisa, koji su plod širokog političkog i društvenog dijaloga”, objavio je Milatović na društvenoj mreži Iks.

On je institucijama koje su nadležne za sprovođenje popisa poželeo uspešan rad.

“A građanke i građane pozivam da se slobodno izjasne o svim pitanjima koja su obuhvaćena popisom”, napisao je Milatović.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()