Bivšem direktoru crnogorske policije određeno zadržavanje: Veljović ostaje iza rešetaka

Veselin Veljović je uhapšen jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

24.07.2023. 18:38
  • Podeli:
Tan2023-07-2412301757_7 veselin veljovic AP PhotoDarko Vojinovic-64bea86ef2b66.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Bivšem direktoru Uprave policije Crne Gore Veselinu Veljoviću nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom optužbi za zloupotrebe i krijumčarenje, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Veselin Veljović je uhapšen jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Takođe, Veljović je saslušan u Specijalnom policijskom odeljenju (SPO) koje je sprovelo hapšenje, prenosi portal RTCG.

Kako  RTCG nezvanično saznaje, hapšenje Veljovića u vezi je sa predmetom koji se odnosi na krijumčarenje cigareta.

Veljovićev advokat Nikola Martinović kazao je da je tokom saslušanja njegov klijent negirao krivicu.

"Osumnjičenom je određeno zadržavanje 72 časa zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na saučesnike i svedoke", kazao za portal RTCG državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Osim Veljovića uhapšen je i Mujo Nikočević iz Podgorice. Takođe je uhapšen i Nikola Mrkić, dok policija traga za njegovim bratom Aleksandrom Mrkićem. Oni se godinama dovode u vezu sa švercom cigareta, ali su te optužbe negirali.

Advokat Nikola Martinović kazao je da Veljovića ne terete da je učestvovao u krijumčarenju, nego da je Mrkiću saopštio podatke koje je mogao da koristi u svojim poslovnim konekcijama.

Naveo je da dokazi pokazuju da je Veljović protiv Mrkića vodio više policijskih akcija. Rekao je da je Veljović "čovek od zakona koji je vodio računa o bezbednosti zadnjih 30 godina i nikada nije prekršio bilo koju zakonsku normu".

Prethodno je policija pretresala stanove i druge prostorije osumnjičenih lica, a dokazi protiv njih prikupljeni su i u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - Evropol.

"Aktivnosti Specijalnog državnog tužilaštva i policije u ovom predmetu će se nastaviti i narednih dana", poručio je Radonjić.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()