Bivši premijer Crne Gore promovisao knjigu u Ulcinju: Abazović najavio susret u Beogradu

Pored Abazovića najveću pažnju izazvala je njegova porodica

08.03.2024. 13:37
  • Podeli:
dritan abazović A.K.ATAImages-65eb06796034e.webp Foto: A.K./ATAImages

Nakon uspešnih promocija engleskog izdanja knjige "Kritika globalne etike" autora Dritana Abazovića na prestižnim univerzitetima u SAD i Italiji, kao i promocija u Podgorici i Albaniji, sinoć je održana promocija u Centru za kulturu u Ulcinju. 

Sala je bila tesna da primi sve ljubitelje rada bivšeg premijera Crne Gore i lidera URE s obzirom na to da je prisustvovalo više od 1000 ljudi. Prvo je održan program gde je Abazović da svojim saradnicima održao govor, da bi zatim usledila pitanja javnosti i medija, a potom i fotografisanje i autogrami. 

Pored Abazovića najveću pažnju izazvala je njegova porodica koja mu je pružila najveću podršku i usrećila ga prisustvom.

"Hvala svim dobrim ljudima, lepo je kad se okupljamo lepim povodom, a ovog puta je oko knjige. To je znak da nismo još zaboravili prave vrednosti. Imaćemo turneju po ostalim gradovima u Crnoj Gori, a tokom aprila trebalo bi da održimo i veliku promociju u Beogradu, gde sam uvek lepo dočekan. Već smo blizu konačnog dogovora oko termina. Bilo je puno pitanja za to, pa se radujem druženju sa čitaocima u Srbiji. Tema nema nikakav lokalni karakter, tako da mislim da je potpuno svejedno čita li se knjiga u Beogradu, Madridu ili Sidneju… Siguran sam da to svemu daje posebnu draž", izjavio je Dritan.

Dritan Abazović u knjizi tretira problem politike i etike, te detaljno, kroz istorijski kontekst, analizira aktuelne kompleksne teme koje obuhvatauju razne naučne discipline poput: istorije političkih ideja, političke filozofije, sociologije, etike, teologije i drugih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()