Branio srpski narod od proustaškog režima: "Dužnost nam je da se sećamo herojskog čina majora Tepića"

Uz vojnika Mirkovića svesno je žrtvovao svoj život za odbranu srpskog naroda koji je napadnut od strane proustaškog režima Franje Tuđmana

29.09.2024. 15:36
  • Podeli:
miodrag linta, 3 avg 2024 - TANJUG JADRANKA ILIĆ (3)-66f7a797e1a87.webp Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta istakao je da je naša dužnost da se stalno sećamo herojskog čina majora Milana Tepića i vojnika Stojadina Mirkovića, od čije su se herojske pogibije danas navršile 33 godine.

Linta je istakao da major Tepić nije dozvolio da hrvatske paravojne snage preuzmu skladište oružja i eksploziva u bjelovarskoj kasarni i da je poginuo nakon što je digao u vazduh vojno skladište i sebe, ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi ubijao njegove vojnike i srpski narod, saopštio je Savez Srba iz regiona. 

Linta je naveo da je major Tepić držao do zakletve da će braniti državu i njen teritorijaln integritet i da će za nju i život dati, a sa majorom Tepićem stradao je i devetnaestogodišnji vojnik Stojadin Mirković koji, uprkos njegovoj naredbi, nije hteo da se preda.

"Narodni heroj Major Tepić je, zajedno sa vojnikom Mirkovićem, svesno žrtvovao svoj život za vernost sopstvenoj otadžbini i za čast i slobodu srpskog naroda koji je napadnut od strane proustaškog režima Franje Tuđmana", istakao je Linta. 

On je ukazao da u Hrvatskoj niko nije osuđen zbog streljanja tri oficira i šest vojnika koji su se predali nakon zauzimanja kasarne u Bjelovaru 29. septembra 1991. godine, kao i u mnogim drugim slučajevima. 

"To je jedan od mnogih dokaza da hrvatsko pravosuđe selektivno i u funkciji hrvatske državne politike", naglasio je Linta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()