Bugarska spremna da uvede evro

Evro bi trebalo da bude uveden najkasnije do 2025. godine

04.05.2023. 13:22
  • Podeli:
evro pixabay-6414339bd546c.webp Foto: Pixabay

Bugarsko Ministarstvo finansija saopštilo je danas da se ta zemlja sprema da uvede evro najkasnije do 2025. godine.

Kako se navodi, o tome se razgovaralo na sastancima ministarke finansija Rosice Velkove sa predsednikom Evrogrupe Paskalom Donahjuom i sa evropskim komesarom Valdisom Dombrovskisom tokom sastanka ECOFIN-a 27. i 28. aprila, prenosi portal Novinite.

"Članstvo u evrozoni je prioritet za našu zemlju. Nastavlja se aktivan rad države na pripremama za usvajanje jedinstvene evropske valute, kako u tehničkom tako i u zakonodavnom delu", navedeno je u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()