Bujične poplave kakve se ne pamte pogodile Podgoru na Makarskoj rivijeri: Izdato uputstvo za meštane

Poplavljeno je na desetine podruma i ugostiteljsko-trgovačkih objekata, a voda doslovno izvire iz nekoliko kuća

05.10.2024. 22:01
  • Podeli:
PXL_051024_121795470 podgora makarska rivijera Matko BegovicPIXSELL-67019a5e10065.webp Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Bujične poplave, kakve su se mogle videti protekih dana u Federaciji BiH, pogodile su danas malo ribarsko mesto Podgoru na Makarskoj rivijeri, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Velike količna padavina koja se u popodnevnim satima izlila na Biokovo, doslovno se u bujicama spustila niz padine prema moru i noseći sve pred sobom.

Jesu li tome razlog začepljeni stoletni potoci ili opožarene površine, nije poznato, ali je jedno sigurno da ni najstariji Podgorani ovo ne pamte, piše list.

Poplavljeno je na desetine podruma i ugostiteljsko-trgovačkih objekata, a voda doslovno izvire iz nekoliko kuća, što se može videti na Fejsbuk grupi „Podgora i Podgorani“.

"Usled velikih količina padavina, došlo je do mnogih odrona, puknuća infrastrukture i poplave", poručila je načelnica Podgore Petra Radić

Ona je na Fejsbuku objavila uputstvo za meštane u kojem ih poziva da vredne stvari stave na viša mesta, da pripreme pitku vodu jer će nakon poplave možda biti zagađena. Građane je pozvala i da ne koriste vodu iz vodovoda za piće, kao ni iz bunara i drugih izvora. 

"Budite pripravni na evakuaciju s ruksakom za hitne situacije", navela je, između ostalog, Radićeva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()