Bulj opleo po premijeru: Plenković bi da šalje hrvatske vojnike u Ukrajinu da zadovolji svoje gazde

Hrvatski predsednik Zoran Milanović odbio je juče da da prethodnu saglasnost na slanje hrvatskih vojnika u misiju podrške Ukrajini

02.10.2024. 13:55
  • Podeli:
hrvatska vojska matija habljak pixell-65dda77663209.webp Foto: Matija Habljak Pixsell

Poslanik opozicionog Mosta u hrvatskom saboru Miro Bulj optužio je danas premijera Andreja Plenkovića da želi da pošalje hrvatske vojnike u Ukrajinu da bi, kako je naveo, zadovoljio svoje gazde i dodvorio se francuskom predsedniku Emanuelu Makronu.

Bulj je na pres konferenciji u Saboru upitao Plenkovića zašto ne šalje vojsku na hrvatske granice. 

"On (Plenković) umesto toga potiho gura oficire... hrvatska država se upliće u rat”, rekao je Bulj novinarima.

"Lolo, Plenkoviću, ako te ja toliko iritiram, dođi u Sabor s predlogom da hrvatsu vojsku, protivno volji uplićeš u neportreban rat kako bi pogodovao svojim gazdama i dodvorio se Makronu i ostalima”, naveo je Bulj, preneli su hrvatski mediji.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović odbio je juče da da prethodnu saglasnost na slanje hrvatskih vojnika u misiju podrške Ukrajini, jer, kako je istakao, kao vrhovni komandant Oružanih snaga na to ima pravo.

To je izazvalo oštru reakciju premijera Andreja Plenkovića, koji je gest Milanovića nazvao manipulacijom i urušavanjem spoljnopolitičkog stava Vlade "da je Rusija agresora, a Ukrajina žrtva".

Odluka Vlade Hrvatske o slanju vojnika u Ukrajinu može da bude prihvaćena samo ako za nju glasa dve trećine poslanika u Saboru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()