Čavić: Nečuvena je izjava Šmita da je on garant postojanja Srpske i FBiH

Garant postojanja entiteta Dejtonski sporazum, a ne nekakav stranac bez legitimiteta, kaže Čavić

28.03.2024. 09:18
  • Podeli:
Dragan_cavic_foto_Dejan Rakita_PIXSELL-63a723a1a5003.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

BiH je jedina zemlja u kojoj postoji čovek sa imperijalnim pravima koja mu je dao Zapad, izjavio je danas bivši predsednik Republike Srpske Dragan Čavić i ističe da je "nečuvena i neverovatna" izjava Kristijana Šmita da je "garant postojanja" dva entieta.

"Vraća se vreme Pedija Ešdauna. Visoki predstavnici su u vreme globalnih turbulencija i trvenja imali instrukciju zapadnih zemalja, koji su uzročnici tih trvenja, da u BiH intenzivinije i agresivnije nastupe prema domaćim političarima, pod izgovorom da BiH treba da ide prema EU i da se učvrsti mir.

Uvek se pod tim izgovorima primenjuju sankcije i vrši pritisak na domaće političare u smislu zakonskih okvira i rešenja, donošenja raznih izvršnih odluka - čitav je spektar tih suludih pritisaka", naveo je Čavić u izjavi za RTRS.

Nečuvena je i neverovatna je, ističe, Šmitova izjava da je garant postojanja Republike Srpske i Federacije BiH, jer je, kako navodi, garant postojanja entiteta Dejtonski sporazum, a ne nekakav stranac bez legitimiteta.

Kada je reč o današnjoj posebnoj sednici Narodne skupštine, na čijem je dnevnom redu razmatranje aktuelne bezbednosne i političke situacije u svetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku, Čavić, koji je sada direktor Elektrokrajine, ističe da je strani faktor uvek podsticao unutrašnje sukobe, što je nedopustivo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()