Četvrti dan trke s vremenom u Jablanici: Vođa spasilačkog tima Srbije izneo detalje težine spasilačke akciije

U Jablanici je najteže, a između ostalih i MUP Srbije je uputio 36 pripadnika tima za spasavanje sa 12 vozila, kao pomoć.

07.10.2024. 10:34
  • Podeli:
srpski spasilački timovi u bratuncu, vatrogasci-spasioci, mup srbije - 6 okt 2024 - TANJUG FOTO SRNA DUBRAVKA BLAGOJEVIĆ 1-6702618c99f28.webp Foto: TANJUG/FOTO SRNA/DUBRAVKA BLAGOJEVIĆ

 Posle katastrofalnih poplava u nekoliko opština u BiH, nastavlja se potraga za nestalima.

Broj stradalih u katastrofi je, prema nezvaničnim informacijama, najmanje 20.

U Jablanici je najteže, a između ostalih i MUP Srbije je uputio 36 pripadnika tima za spasavanje sa 12 vozila, kao pomoć.

Davor Vidović, vođa spasilačkog tima iz Srbije kaže za RTS da je situacija veoma teška.

“Ono što smo primetili su velike naslage kamenja koje se spustilo sa padina bivšeg kamenoloma, koji već duže vreme nije u funkciji, tako da uz kamenje koje je dosta veliko, dosta glomazno, nalazi se i dosta sitnije kamenje, blato, mulj koji prekriva teren, tako će pretraga biti veoma teška u tom delu koji smo mi obišli”, kaže Vidović.

Najveća šteta u Konjicu i Butrović polju

Najveća materijalna razaranja na infrastrukturi zabeležena su na području Konjica u Buturović Polju, gde je stradala jedna osoba, javlja dopisnik RTS-a.

Spasioci tragaju za još četiri nestale osobe, dok se radi na osposobljavanju uništenih puteva, mostova, kuća...

Stigla pomoć privrednika poreklom iz Srbije

U danu kada je iz Srbije u Jablanicu stigao spasilački tim u pomoć području poplavljenom području u BIH, pred ponoć je stigla i mehanizacija novopazarskog privrednika Fehima Seleka.

Konvoj kamiona i mašina dug šesto metara biće raspoređen u Konjicu gde su zabeležena najveća materijalna razaranja i još uvek veliki broj žitelja odsečen od sveta.

Na području tog grada u Hercegovačko-neretvanskom kantonu BIH traga se za još četiri nestale osobe, a do sada je pronađena jedna žrtva u porušenoj kući.

Pomoć srpskog privrednika poreklom biće angažovana na rekonstrukciji uništenih puteva, mostova u čemu će se iskoristiti bogato iskustvo u niskogradnji.

Ljudi i mehanizacija praktično su stavljeni na raspolaganje unesrećenima, dok će sve privatne poslove odložiti najmanje dve nedelje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()