CIK: Naređeno ponovno brojanje glasova i za Parlament BiH

Kako je rečeno na sednici tog državnog tela, razlog za ponovno brojanje su "uočene nepravilnosti za ove nivoe vlasti"

11.10.2022. 15:01
  • Podeli:
cik_izbori-1663827735836.webp Foto: CIK

Na 62. sednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine odlučeno je da će se ponovo brojati glasački listići sa 45 biračkih mesta za Parlament BiH, Parlament Federacije BiH i Parlament Republike Srpske.

Kako je rečeno na sednici tog državnog tela, razlog za ponovno brojanje su "uočene nepravilnosti za ove nivoe vlasti".

Glavnom biračkom centru u Sarajevu naređeno je da ponovo otvori i prebroji sve listiće za ove nivoe vlasti. Kako je precizirano, brojaće se i 17 biračkih mesta za skupštine kantona u FBiH.

Članica CIK-a Irena Hadžiabdić je istakla da CIK ovim činom "uklanja mrlje" sa izbornog procesa. Dodala je i da je Izborni zakon izmenjen i da su neke od promena rezultat intervencije visokog predstavnika Kristijana Šmita.

Predsednik CIK-a Željko Bakalar je istakao da postoji veliko interesovanje javnosti za ponovljena kontrolna brojanja glasačkih listića.

Član CIK-a Vlado Rogić podržava odluku o ponovnom brojanju vreća za parlamente BiH, entiteta i kantona, ali je ponovio protivljenje ponavljanju brojanja svih glasačkih listića u izborima za predsednika i potpredsednike RS. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()