Čistka u crnogorskoj policiji: Uhapšen visokopozicionirani policajac, osumnjičen da je deo Šarićevog klana

Osumnjičenom su na teret stavljena krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

11.07.2023. 11:34
  • Podeli:
crnogorska policija twitter @PolicijaCG-64196b215a5f1.webp Foto: Twitter@PolicijaCG

Službenik Uprave policije Crne Gore čiji su inicijali J.R. uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je izvršio stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebio službeni položaj, saopštila je crnogorska policija.

"On će biti u zakonskom roku sprovden Specijalnom državnom tužilaštvu radi daljeg postupanja", navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom su na teret stavljena krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

Advokat Dalibor Kavarić potvrdio je da je jutros priveden njegov klijent, bivši šef Odseka za obezbeđenje ličnosti u Upravi policije Crne Gore Jugoslav Raičević.

"Ne znamo sad o čemu se radi. Za danas je planirano njegovo saslušanje kod Specijalnog državnog tužioca. Tada ćemo znati više informacija", rekao je Kavarić.

Evropola je 26. novembra 2021. godine dostavio izveštaj crnogorskim istražnim organima u kojem su navedeni podaci o komunikaciji Raičevića i Milana Vučinića, visokokotiranog člana organizovane kriminalne grupe pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića.

U izveštaju Evropola piše da je Raičević sa Vučinićem delio poverljive informacije iz sistema crnogorske policije o dešavanjima u Specijalnom policijskom timu, lične podatke građana iz policijske evidencije, ko je na policijskim merama tajnog nadzora i zbog čega.

Raičević je prošle godine samo poslat kući da čeka novi raspored. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()