Civilizovano, nema šta: Plenković pozvao Milanovića da se ne ponaša kao politički divljak i prostak

U aktuelnoj vlasti najava Milanovićeva nije primljena sa odobravanjem, a Plenković stalno upozorava na predsednikovo kršenje Ustava

16.07.2024. 13:44
  • Podeli:
andrej plenković, zoran milanović, 28 april 2022 - Goran Stanzl PIXSELL Milan Sabic PIXSELL-66965cc974192.webp Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je predsedniku Republike Zoranu Milanoviću da bi bilo bolje da se ponašao kao predsednik države, a ne kao politički divljak i prostak.

"Bilo bi bolje, a ne fora, da se on ponaša kao predsednik, a ne kao politički divljak i prostak koji je izvređao celu političku scenu, koji je HDZ nazvao nacističkom strankom. U Vašingtonu je ćutao. Kakav stav, o čemu", rekao je Plenković novinarima u Varaždinu.

Hrvatski premijer je to rekao osvrnuvši se na jučerašnju izjavu Milanovića da bi "Plenković bio super kandidat za predsednika (države)", preneli su hrvatski mediji.

Milanović je ranije najavio da će se kandidovati za još jedan mandat na predstojećim predsedničkim izborima, koji bi u Hrvatskoj trebalo da budu održani krajem decembra ove godine. Milanovićevu kandidaturu podržala je njegova bivša stranka, najuticajnija opoziciona SDP. 

U aktuelnoj vlasti najava Milanovićeva nije primljena sa odobravanjem, a Plenković stalno upozorava na predsednikovo kršenje Ustava tokom parlamentarnih izbora održanih u Hrvatskoj u aprilu.

Milanović je, naime, tada tvrdio da će biti novi hrvatski premijer i, uprkos zabrani Ustavnog suda, sve vreme je učestvovao u kampanji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()