Crna Gora danas dobija novu vladu

Crna Gora trebalo bi danas da dobije novo rukovodstvo Skupštine a verovatno i vladu

30.10.2023. 09:56
  • Podeli:
PXL_160823_102308945 crna gora pregovori vlada milojko spajic R.R.ATAImagesPIXSELL-652a39a07d344.webp Foto: R.R./ATAImages/PIXSELL

Na čelu Parlamenta biće lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, a vlade Milojko Spajić. Nastavak prve konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore 28. saziva parlamenta zakazan je za 10 sati.

Na sednici Skupštine trebalo bi da bude izabran predsednik parlamenta, a kandidat za tu poziciju je Andrija Mandić, čelnik Nove srpske demokratije.

Na toj sednici trebalo bi da budu izabrani i potpredsednici Skupštine.

Iz Pokreta Evropa sad, najbrojnije političke partije u parlamentu, najavljeno je da će njihov kandidat za potpredsednika Skupštine biti Boris Pejović, a Demokrate su najavile da će Zdenka Popović biti kandidat njihove stranke.

Na dnevnom redu je i izbor predsednika i članova Administrativnog odbora Skupštine.

Nakon toga predsednik Skupštine trebalo bi da zakaže novu sednicu na kojoj će se birati vlada. 

Mandatar Milojko Spajić u četvrtak je parlamentu dostavio ekspoze i predlog za sastav vlade.

Ključni ciljevi nove vlade jesu ubrzanje pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i rešavanje deblokade pravosuđa.

Spajić u ekspozeu najavljuje bolji životni standard i realizaciju programa Evropa 2.

Vlada će, prema predlogu, imati tri potpredsednika, dva resorna potpredsednika i 17 ministara.

Demokratska partija socijalista (DPS), SD i Forum slobodnih građana Luča (FSGL) pozvali su ranije građane da se u ponedjeljak okupe ispred zgrade Skupštine, kada će biti birano novo rukovodstvo parlamenta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()