Crna Gora: Pojedini lideri partija napustili sastanak o rešavanju političke krize

Politička kriza u Crnoj Gori se produbljuje

09.11.2022. 13:53
  • Podeli:
crnogorska skupština profimedia-0687155582-1666423311114.webp Foto: Profimedia

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović zakazala je za danas sastanak sa predstavnicima parlamentarnih partija, ali su lideri Demokratskog fronta već napustili razgovore. Na sastanku je trebalo da bude reči o Zakonu o predsedniku koji je predsednik Crne Gore Milo Đukanović odbio da potpiše, vrativši ga na ponovno odlučivanje u crnogorsku skupštinu.

Sastanak su napustili Nebojša Medojević, Milan Knežević i Andrija Mandića, a potom i lider Radničke partije Maksim Vučinić. Njima su se pridružili i predsednici Ujedinjene i Prave CG Goran Danilović i Marko Milačić.

Pozivu su se, osim njih, odazvali i potpredsednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković, poslanik Demokrata Vladimir Martinović kao i predsednik Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović, potom

Na sastanku su i predsednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i generalni sekretar te stranke Ivan Vujović, poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša i lider Civisa Srđan Pavićević, lideri Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Albanske alternative Nik Ðeljošaj, Forca Genci Nimanbegu, Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Liberalne partije Andrija Popović, Demosa Miodrag Lekić, preneli su podgorički mediji.

Predstavnici DF-a, SNP-a, DPS-a i Force potvrdili su ranije da će prisustvovati današnjem sastanaku, ali su izrazili sumnju u njegov ishod.

Đurovićeva je zakazala sastanak kako bi se prevazišla politička kriza u Crnoj Gori koja je juče kulminirala i protestima građana. Međutim, kako su nakon napuštanja sastanka najavili lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević oni se više neće odazivati pozivima na dijalog lidera parlamentarnih partija.

Prema njihovim rečima cilj Mila Đukanovića se ne reši duboka politička kriza u Crnoj Gori ali i da ne dođe do dijaloga.

Medojević je dodao da u DF-u mogu da konstatuju da je opozicija odbila politički dijalog i da ima neke druge planove i procene.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()