Crna Gora: Poplave srušile most u Kolašinu, troje poginulih u mestu Rogami

Tri osobe stradale su u Rogamima u Crnoj Gori, kada je automobil sleteo sa puta u reku.

20.11.2022. 17:14
  • Podeli:
poplave-pixabay Cropped.jpg Foto: Pixabay

U mestu Rogami u Crnoj Gori jutros je došlo do saobraćajne nesreće kada je "golf 3" koji je prelazio preko mosta zbog jake bujice završio u reci. Ronioci su izvukli telo devojke, a potraga za dvojicom mladića završila je tragično.

Sve troje poginuli kada je reka odnela automobil

Kako prenosi Standard, dva automobila pokušala su da pređu most na omanjoj reci Širolija, koja se nalazi ispod Duklje, ali je vozač prvog automobila odustao od prelaska jer je reka bila previše nabujala i poplavila most.

Međutim, kako prenosi ovaj portal, vozač drugog automobila je odlučio da ipak pokuša da pređe. Kad je bio na sredini, jaka vodena bujica je prevrnula vozilo koja je završilo u reci.

Prema rečima meštana, ovaj most nije za saobraćaju kada je vodostaj reke veliki.

U potragu za ostalim uključili ronioci Regionačnog ronilačkog centra.

„Naši ronioci su nakon poziva OKC centra izašli na lice mesta u mesto Rogami kod Podgorice u potrazi za nestalim licima koji su nakon saobraćajne nesreće automobilom sleteli u reku. Nakon kraće potrage na pet metara dubine pronašli smo vozilo u kojem su se nalazila dva beživotna tela. Tela smo izvukli i predali nadležnim organima na dalje postupanje“, rekao je „Vijestima“ Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra.

Kod Kolašina srušen must

Obilne kiše na području Berana počele su da stvaraju ozbiljne probleme zbog naglog rasta vodostaja reke Lim i drugih manjih reka.

U mestu Lugovi u blizini magistalnog puta Kolašin - Crkvine srušen je most, prenosi portal RTCG.

Stanovnici naselja Donji Talum rekli su da su zbog porasta vodostaja ugrožene pojedine kuće i da su u tom naselju poplavljene i neprohodne i neke ulice.

Opštinski stab sa zaštitu od elementarnih nepogoda danas će održati sednicu zbog trenutne situacije.

Obilne padavine na području Podgorice dovele su do povećanja nivoa vode na izvorištu Mareza.

Vodostaj reke Morače jutros je dostigao gotovo 11 metara, navodi portal RTCG.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()