Crna Gora proteruje šest ruskih diplomata

Prethodno je tokom dana uhapšeno više osoba vezano za odavanje obaveštajnih podataka

29.09.2022. 19:53
  • Podeli:
ruska ambasada podgorica pixabay-1664473931907.webp Foto: Profimedia

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo je danas personama non grata, šest diplomata Ambasade Ruske Federacije akreditovanih u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade.

Kako je navedeno, takva odluka je doneta zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dve države, prenosi RTCG.

U današnjoj akciji Agencije za nacionalnu bezbednost uhapšeno je više osoba, rekao je nešto ranije premijer Dritan Abazović.

On je naveo da je akcija međunarodnog karaktera i da imena može saopštiti samo crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()