Crni utorak u Jablanici: Kolektivna sahrana nastradalima u poplavama

Sahrane će se obaviti na grobljima u Donjoj Jablanici, Djevoru i Zlatu

13.10.2024. 21:34
  • Podeli:
jablanica, poplava poplave u federaciji bih - 5 okt 2024 - Denis Kapetanovic PIXSELL-67015dccbe5f2.webp Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Kolektivna sahrana nastradalima u poplavama na području Donje Jablanice biče održana u utorak u 14 časova, potvrđeno je iz Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Jablanica.

Obred će predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović, a sahrane će se obaviti na grobljima u Donjoj Jablanici, Djevoru i Zlatu, prenosi portal Kliks.

Obilne padavine pogodile su 4. oktobra severnu Hercegovinu i centralnu Bosnu, izazvavši bujice, poplave i klizišta. Do sada su pronađena 17 tela u Jablanici i tri u Konjicu, a traga se za još pet nestalih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()