Cvijanović: Pismo Konakovića Varheljiju je stav isfrustriranog pojedinca

Cvijanović je istakla da Ministarstvo inostranih poslova u Savetu ministara nije "ćaćevina" Elmedina Konakovića

17.05.2024. 15:22
  • Podeli:
željka cvijanović, 1 mart 2024 - profimedia-66475993b9876.webp Foto: Profimedia

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da pismo Elmedina Konakovića upućeno evropskom komesaru za proširenje i susedstvo Oliveru Varheljiju nije stav BiH, već isfrustriranog pojedinca koji u kontinuitetu zloupotrebljava svoju poziciju.

"To je problem sa bošnjačkim kadrom. Sve što je zajedničko oni bi uzurpirali, odlučivali bi u svoje ime, a onda prodavali maglu da je to u ime svih", navela je Cvijanović u izjavi za Srnu.

Cvijanović je to rekla upitana da komentariše otvoreno pismo Konakovića upućeno Varheljiju u kojem ga kritikuje zbog, kako je naveo, javnog pridruživanja sramnoj propagandi predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Cvijanović je istakla da Ministarstvo inostranih poslova u Savetu ministara nije "ćaćevina" Elmedina Konakovića, pa da on sam, autonomno odlučuje šta hoće a šta neće, iako se on ponaša kao da to jeste tako.

"Umesto da kao ministar inostranih poslova gradi, on uporno urušava odnose sa prijateljskim zemljama. Konaković uzima sebi pravo da deli lekcije svakome ko ne misli kao on, kako izvan, tako i unutar BiH. To nije politika, niti diplomatija. To ne priliči jednom šefu diplomatije, ali priliči nekome ko nas sve redom i to u kontinuitetu gnjavi svojim nervoznim reakcijama", navela je Cvijanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()