Da li Srbi u Hrvatskoj ostaju bez svojih prava: Funkcioner HDZ-a izneo detalje pregovora o novoj vladi

Hrvatski mediji danima pišu da je HDZ obezbedio većinu sa Domovinskog pokreta bez SDS S-a.

05.05.2024. 14:50
  • Podeli:
izbori hrvatska denis kapetanović pixsell hr-661e2adc686d6.webp Foto: Denis Kapetanović Pixsell

U Hrvatskoj se ništa neće menjati po pitanju zaštite manjinskih prava, nakon formiranja nove parlamentarne većine i vlade, izjavio je danas bivši predsednik parlamenta i funkcioner HDZ-a Gordan Jandroković.

Jandroković je to rekao u odgovoru na pitanje medija da li će Samostalna demokratska srpska stranka (SDS S) Milorada Pupovca i dalje biti deo većine. Na direktno pitanje Jandroković je odgovorio: "Glasači su jasno poslali poruku koji smer žele, ali i da će se i dalje nastaviti s politikom prema manjinama u smislu zaštite svih njihovih prava i programa".

Tu se, tvrdi Jandroković, sasvim sigurno ništa neće promeniti, a kako će biti formirana parlamentarna većina, "to ćemo dogovoriti u narednom koraku".

On je istakao napredak u pregovorima između HDZ-a i Domovinskog pokreta u sastavljanju parlamentarne većine i ističe da će već narednih dana biti poznato ko će od poslanika biti deo većine.

"U idućoj sedmici sve će biti jasnije i imaćemo tačne brojeve. Ali sasvim sigurno, većina će biti osigurana", izjavio je Jandroković u Bjelovaru.

Hrvatski mediji danima pišu da je HDZ obezbedio većinu sa Domovinskog pokreta bez SDS S-a. 

Lider SDS S-a Milorad Pupovac je ranije danas izjavio da će sve biti poznato narednih dana, a na pitanje da li će njegova stranka biti deo nove većine odgovorio vaskršnjim pozdravom "Hristos vaskrse".

Domovinski pokret Ivana Penave, gradonačelnika Vukovara i nekadašnjeg funkcionera HDZ-a, je u izbornoj kampanji tvrdio da neće formirati vlast sa HDZ-om i da SDS S, ako budu deo buduće vlasti, neće biti deo većine.

Od uveravanja birača da neće u vladu sa HDZ-om su odustali, ali ne i od, kako kažu, njihovog ključnost zahteva da SDS S ne može biti deo većine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()