Dajković pozvao Spajića da izađe iz antisrpskog kola i odustane od podrške rezoluciji o Srebrenici

Sprovođenje potpuno iste spoljnopolitičke agende koju je sprovodio Milo Đukanović, nije ništa drugo do šamar svim Srbima koji žive u Crnoj Gori, kaže Dajković

02.05.2024. 15:54
  • Podeli:
zastava, zastave crna gora, srbija, crnogorska zastava, srpska zastava - shutterstock-6584333fc62ad.webp Foto: Shutterstock

Lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković izjavio je danas da je predsednik DNP Milan Knežević o rezoluciji o Srebrenici rekao javno ono što mnogi misle, a ne smeju da izgovore i pozvao premijera Milojka Spajića da odustane od glasanja za taj dokument.

Dajković kaže da principijelan stav Kneževića o rezoluciji o Srebrenici, ali i ranije saopšten stav poslanice Maje Vukićević po pitanju članstva tkz. Kosova u Savetu Evrope predstavljaju ohrabrujući stil politike koji budi nadu da srpski narod u Crnoj Gori ima čemu da se nada dok god postoje političari koji ne prodaju svoja uverenja zarad funkcija – po dubini i širini.

"Insistiranje premijera Milojka Spajića na sprovođenju potpuno iste spoljnopolitičke agende koju je sprovodio Milo Đukanović, nije ništa drugo do šamar svim Srbima koji žive u Crnoj Gori. Ipak, ne vidim tu samo Spajićevu krivicu, već i onih ‘umerenih’ Srba koji uveče u kafani kliču 'Oj Kosovo, Kosovo', pa onda ujutru glasaju političke stranke sa NATO prefiksom", saopštio je Dajković.

On je pozvao premijera Spajića da odustane od podrške rezoluciji o Srebrenici ili, bolje rečeno, izađe iz antisrpskog kola.

"Jer, ko god je u to kolo ušao, nije dobro prošao: Od Mila Đukanovića, Ranka Krivokapića, Duška Markovića, pa sve do Zdravka Krivokapića. Najzad, pozdravljam stav gospodina Milana Kneževića i javno mu zahvaljujem na petlji i hrabrosti da kaže ono što mnogi misle, a ne smeju da izgovore", poručio je Dajković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()