Dan Republike Srpske će se slaviti dostojanstveno: 9. januar svetinja u koju se ne dira

Košarac je naveo da su uzaludni nasrtaji "opskurnih likova, poput ovog nesrećnika Kristijana Šmita i čitave plejade karikatura sa zapada"

22.12.2023. 10:46
  • Podeli:
stasa-kosarac-una-6 Cropped.jpg Foto: UNA

Zamenik predsedavajuće Saveta ministara BiH Staša Košarac poručio je danas da je 9. januar svetinja u koju se ne dira i da će se Dan Republike Srpske slaviti dostojanstveno i u zajedništvu, kao i do sada.

"Iz rubrike 'Ovosedmične gluposti Kristijana Šmita' izdvajamo izjavu o obeležavanju Dana Republike Srpske, najavu o nametanju izmena Izbornog zakona BiH i tvrdnju kako mu se neki građani Srpske izvinjavaju, kako ga zaustavljaju i žele selfi sa njim???!!! Njegovo stanje, zaista, zaslužuje dijagnozu i adekvatan medicinski tretman", napisao je Košarc na Instagramu.

On pita sa kojim pravom "jedan stranac, uzurpator i mrzitelj srpskog naroda uopšte spominje, a kamoli osporava, Dan Republike Srpske".

"On bi da nas hapsi zato što slavimo 9. januar, jedan od najznačajnijih datuma u srpskoj istoriji?! Retorički pitam - ima li taj čovek dve čiste u glavi?! Deveti januar je rođendan naše otadžbine Republike Srpske. Naša svetinja u koju se ne dira! Slavićemo Dan Republike Srpske dostojanstveno i u zajedništvu, kao i do sada. Naša ljubav, patriotizam i sabornost čuvaju Republiku Srpsku", naveo je Košarac.

 Istakao je da su uzaludni nasrtaji "opskurnih likova, poput ovog nesrećnika Šmita i čitave plejade karikatura sa zapada".

"To je ta bratija po mešetarenju i kršenju svih normi međunarodnog prava!", kaže Košarac.

Prema njegovim rečima, u svom neoprotektoratskom odnosu prema BiH, uzurpator bi i da nameće izmene Izbornog zakona, a najgore od svega je što za takvo suludo delovanje dobija aplauz dela političke strukture iz FBiH.

Ističe da ljudi koji se kunu u suverenitet BiH aplaudiraju obesmišljavanju domaćih institucija i demokratije.

"Gospodo, osvestite se! To što Šmit radi je uspostavljanje kolonije, koju ne žele ni Srbi, ni Hrvati, ni Bošnjaci. Taj scenario nećete gledati u Republici Srpskoj! Srpska ima odgovor. Pozivam vas da se vratite u dejtonske okvire, dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda", napisao je, između ostalog, Košarac.

Poručio je i da izmene izbornog zakonodavstva isključivo mogu biti rezultat unutrašnjeg dogovora, "nikako nametnuta volja individue, koja između ostalog, nema biračko pravo u BiH, niti legitimitet visokog predstavnika".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()