Danilović: Ujedinjena Crna Gora neće dati glas za formiranje nove vlade

Ujedinjena Crna Gora je na izborima u junu nastupila na listi Pokreta Evropa sad i ima jednog poslanika.

27.08.2023. 19:20
  • Podeli:
goran danilović facebook ujedinjena crna gora-63fb95cecc488.webp Foto: Facebook Ujedinjena Crna Gora

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović saopštio je da njegova partija neće biti deo skupštinske većine koja će podržati formiranje nove vlade. 

Danilović je pozvao mandatara Milojka Spajića da se vrati na početak i razgovara sa svima, osim sa onima sa kojima je pre izbora obećao da neće biti razgovora.

Većinu od 44 poslanika podrške sinoć je najavio mandatar i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić. 

 Ujedinjena Crna Gora je na izborima u junu nastupila na listi Pokreta Evropa sad i ima jednog poslanika.

Danilović je podsetio da je Ujedinjena CG podržala Spajića za mandatara, ali da je jasno i javno tražila ubedljivu većinu za buduću vladu, objavila je RTCG. 

 "Među prvima smo rekli da je 49 mandata podrške mera sigurnog uspeha i za mandatara i za vladu, ali i za parlament", naveo je Danilović.

On je ukazao da Spajić treba da odbaci sve savete koji ga, kako je naveo, "guraju u nerazumevanje i ponor".

 "Bili smo spremni da učestvujemo u kreiranju i skromnije većine pod uslovom da neko, iz političkog hira i trgovine, javno odbije učešće u vladi", istakao je Danilović.

Danilović je rekao da je u ovom trenutku nejasno ko čini većinu od 44 mandata.

Danilović je naveo da DPS ima "samo 21 od 81 mandata Skupštine".

Danilović je ukazao da bi bilo pogubno za budućnost i demokratiju da se "poražene politike pitaju više od pobedničkih".

"Ujedinjena CG ne mešetari i ne gleda kako da zaradi ministarsko ili ministarska mesta. Ne i ne. Tako je bilo, tako će i ostati", zaključio je Danilović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()