Videlo se iz svemira: Ogroman požar zahvatio firmu u Osijeku, dim prešao u BiH

U požaru su povređena tri vatrogasca, jedan teže

04.10.2023. 16:33
  • Podeli:
požar osijek Pixsell Davor Javorovic-651d77182e8ed.webp Foto: Davor Javorović/Pixsell

Požar koji je noćas nešto pre jedan sat nakon ponoći buknuo u krugu dvorišta osječke firme "Drava International" u naselju Brijest uspešno je saniran, a tolikog je intenziteta da se video i iz svemira, a dim je prešao u BiH.

Gust dim se nadvio nad gradom

Gotovo svi hrvatski mediji objavili su fotografije iz vazduha sa mesta požara na kojima se vide dramatične razmere katastrofe u kojoj nema stradalih.

Na terenu su bile sve raspoložive vatrogasne snage, kao i bageri gradskih firmi koji su sprečavali da se vatra proširi.
Građani Osijeka i okoline su zamoljeni da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova kako bi se zaštitili od eventualnih posledica zagađenog vazduha.

Ivan Baboselac iz DHMZ-a, objavio je da se dim požara vidi sa satelita i da je dim prešao u Bosnu i Hercegovinu.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić pozvao je danas na istragu i utvrđivanje propusta u slučaju izbijanja požara u firmi "Drava internešnal" i istakao da se godinama upozoravalo na način odlaganja plastike u toj firmi, a sada je, kaže, napravljena ekološka katastrofa.

“Ovde je sada pitanje inspekcija i inpektorata koji su 20 godina tolerisali takve količine plastike koja je bačena ovde i zatrpavana. Ta ista plastika se zapalila. Pre nekoliko godina 3-4 puta su izbijali požari i ugasili su se na vreme, a ovaj se nije ugasio na vreme. Napravilo je ekološku katastrofu koju će trpeti cela županija, a i neke susedne”, kazao je Anušić za zagrebačku  N1 tv.

Teže povređen jedan vatrogasac

Rekao je da su vlasnici dužni da to sada sinarijaju i plate šta treba, ali i da odgovaraju za ovo što se dogodilo , zbog, kako je kazao, nemara.

Tri vatrogasca su povređena tokom gašenja požara u osiječkoj fabrici "Drava internešanal", od kojih jedan teže.

Teže povređeni policajac je tokom gašenja požara upao u šaht s vrelom plastikom i tom prilikom je zadobio ozbiljne opekotine i povrede, pa je hitno prevezen u KBC Osijek, piše zagrebački Jutarnji list.

Ranije je saopšteno da su u požaru koji je izbio noćas lakše povređena dva vatrogasca.

Požar je još aktivan, ali je stavljen pod kontrolu, a njegova aktivnost će, kažu sa terena, potrajati tokom čitavog dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()