Dodik: Nacizam u Evropi nije pobeđen, Zapad ga ponovo podržava i prekraja istoriju

Predsednik RS je doputovao u Kazanj da bi prisustvovao samitu BRIKS-a koji se održava od 22. do 24. oktobra

20.10.2024. 21:52
  • Podeli:
milorad dodik reuters-6617b627aa940.webp Foto: Reuters

 Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u ruskom gradu Kazanju da nacizam u Evropi nije pobeđen i ocenio da ga ponovo u potpunosti podržava Zapad, koji se, prema njegovim rečima, istovremeno bavi prekrajanjem istorije.

On je u intervjuu za "Rusku gazetu" istakao da se Rusija danas ponovo bori sa formiranjem unipolarnog sveta, odrazom zla.

"Slušao sam u govoru (predsednika Rusije) Vladimira Putina u Minhenu 2007. godine, bio je predlog Zapadu da održi ravnotežu i stabilnost. Ali Zapadu nije bio potreban mir. Angela Merkel (bivša nemačka kancelarka) i njoj slični otvoreno su priznali da ne nameravaju da se pridržavaju sporazuma iz Minska samo su želeli da dobiju na vremenu kako bi bolje pripremili Ukrajinu za konfrontaciju sa Rusijom", rekao je Dodik.

On je naglasio da se Zapadnjaci slično ponašaju i na Balkanu, prenosi Srna.

"Njima nije važan Dejtonski mirovni sporazum. Oni pokušavaju da reformišu BiH na uštrb interesa srpskog naroda, da unište Republiku Srpsku i stvore centralizovanu poslušnu državu na čelu sa proameričkim bošnjačkim političkim elitama", rekao je Dodik.

Dodik, koji je danas u Kazanju sa delegacijom Srpske obeležio 80 godina od oslobođenja Beograda od fašističke okupacije, rekao je za "Rusku gazetu" da je oslobođenje Beograda praznik ne samo za Srbe i Ruse, već i za celo slobodoljubivo čovečanstvo.

On je ukazao na istorijske težnje Zapada prema Istoku, na politike Napoleona (Bonaparte) i (Adolfa) Hitlera i naglasio da ti procesi nikada neće stati i da se Zapad suočava sa nedostatkom resursa.

"Zapadne korporacije i imperijalisti će uvek težiti da preuzmu naše prirodne resurse", dodao je Dodik.

 Predsednik RS je doputovao u Kazanj da bi prisustvovao samitu BRIKS-a koji se održava od 22. do 24. oktobra. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()