Evropol: Uhapšene 23 osobe iz "užeg kruga" narko bosa u BiH, "pali" i korumpirani zvaničnici

Nisu privedeni samo "obični" pomagači, već i korumpirani zvaničnici identifikovani kao pomagači kriminalnih aktivnosti mreže

23.04.2024. 16:04
  • Podeli:
Europol foto Anadolija 4-646fc9cbdfc4b.webp Foto: Anadolija

Evropol je danas saopštio da je sproveo veliku akciju protiv osumnjičenih koji su deo "užeg kruga" narko bosa u Bosni i Hercegovini, uhapšenog 2022. godine i da su uhapšene 23 osobe.

Klix.ba navodi da je uhapšen "uži krug" narko bosa Edina Gačanina, koji je uhapšen u novembru 2022. godine.

"U operaciji 'Pustinjsko svetlo' nekoliko partnera iz celog sveta sarađivalo je da nanese novi veliki udarac ovoj kriminalnoj strukturi. Pripadnici zakona su pretražili 40 lokacija na terenu, a priključili su im se specijalci Evropola, kao i pripadnici američke agencije za borbu protiv droge (DEA) i FBI", navedeno je u saopštenju Evropola.

Dodaje se da među 23 osobe koje su juče uhapšene, nisu samo pomagači, već i korumpirani zvaničnici identifikovani kao pomagači kriminalnih aktivnosti mreže.

"Uoči ove akcije, organi BiH su već bili uhvatili dvojicu osumnjičenih i zaplenili 55.000 evra u kešu, osam komada vatrenog oružja, 11 policijskih radio stanica i dokumentaciju o pranju novca. Na dan sprovođenja akcije, službe za sprovođenje  zakona dodatno su oduzele gotovinu, automobile, laptopove i druge dokaze", ističe se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()