Gori 50 hektara šume: Helikopteri Oružanih snaga BiH gase požar kod Bugojna

Vatra je zahvatila lokalitete Garački podovi i Osmanagina kosa

28.07.2024. 16:03
  • Podeli:
Požar_Grčka_Volos_gašenje požara_helikopter_Foto Reuters-64c228794ef0c.webp Foto: Reuters

Helikopteri Oružanih snaga BiH, posle kraćeg izviđanja požarišta, od jutarnjih časova angažovani su na gašenju požara u rejonu Garačkih podova, u blizini Bugojna, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savetu ministara.

Požar je pretio da ugrozi arheološko nalazište Crkvine i imovinu stanovništva na tom području, a s obzirom da je reč o miniranom području, vatra se gasi uz preduzimanje svih bezbednosnih mera, navedeno je u saopštenju.

Ministar odbrane u Savetu ministara Zukan Helez obišao je požarište i uverio se u efikasnost helikoptera Oružanih snaga BiH u gašenju požara, dodali su iz Ministarstva.

Na području opštine Bugojno, na lokalitetu Garački podovi i Osmanagina kosa, vatra je zahvatila oko 50 hektara šume.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()