Hapšenje u Severnoj Makedoniji: Otac sa sinovima izazvao požar

Određen im pritvor od osam dana

11.08.2024. 21:09
  • Podeli:
hapšenje, lisice policija pixabay-6617abb89abd2.webp Foto: Pixabay

Trojici muškarca iz Skoplja za koje se sumnja da su izazvali požar kod Patiške reke polivanjem rastinja zapaljivom tečnošću, tužilaštvo je odredilo pritvor od osam dana.

Kako se sumnja, otac i dvojica sinova su upaljačem zapalili nisko rastinje i suvu travu kod Patiške reke. Izgorelo zemljište je u državnoj svojini, a postojala je opasnost da se vatra proširi na veću površinu šume, pa čak i zahvati deo Nacionalnog parka "Jasen", prenosi Sitel. 

Osumnjičene je primetio i prijavio očevidac, a kada su ih policijski službenici priveli, kod njih su pronašli nekoliko litara zapaljive tečnosti kojom su izazvali požar. 

Na gašenju požara intervenisale su vatrogasne ekipe, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

U protekla 24 sata u Severnoj Makedoniji izbila su 42 požara, većina je odmah ugašena, a trenutno je aktivno šest požara. Pet požara je pod kontrolom. I danas je kritično u Makedonskom Brodu - gori na dva mesta, jedan krak je: selo Taževo - selo Breznica - Jasen - Belica gde je vatra zahvatila borovu šumu, a drugi je kod sela Slatina. Očekuje da će požar kod Slatine biti stavljen pod kontrolu.

Kritično je i u Novacima, Kičevu i Časki.

Požar na Ilinskoj planini je pod kontrolom. Požari sa zemlje i iz vazduha danas se gase u Plasnici, Kičevu, Delčevu i Štipu, gde gori nekoliko deponija, navodi Sitel.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()