Hirurg: U bolnicu u Pakracu primljeno šest pacijenta, dvoje odmah operisano

Direktor policije Nikola Milina je rekao da je ubicao pucao iz oružja u ilegalnom posedu

22.07.2024. 18:56
  • Podeli:
ubistvo, masakr u domu za stare u daruvaru, daruvar, dom za stare - 22 jul 2024 - foto TANJUG FOTO HINA NIKOLA BLAŽEKOVIĆ (1)-669e73b237134.webp Foto: TANJUG/FOTO HINA/NIKOLA BLAŽEKOVIĆ

Dežurni hirurg bolnice u Pakracu izjavio je danas medijima da među primljenim pacijentima iz Doma za stare u Daruvaru, četiri imaju povrede grudnog koša, a jedna povredu glave. Dvoje pacijenta je hitno je operisano jer su, prema rečima hirurga, bili u životnoj opasnosti. 

Četvoro pacijenata ostaje u bolnici na lečnju, dok je jedna otpuštena, a naknadno će se, rekao je, odlučiti o tretmanu šestog pacijenta.

Ministar zdravlja Vili Beroš je ocenio da je bolnica u Pakracu napravila dobar posao i zahvalio svima koji su danas blagovremeno reagovalo, posebno je spomenuo psihologe koji će, kako je kazao, imati pune ruke posla.

Direktor policije Nikola Milina je rekao da je ubicao pucao iz oružja u ilegalnom posedu.

"Kolege su brzo nakon dojave uspele da pronađu počinioca. Nažalost, dobili smo potvrdu iz virovitičke bolnice da je još jedna (šesta) osoba preminula. Rade se sve uviđajne radnje. Ono što je najbitnije je da je policija vrlo brzo pronašla i uhapsila počinioca", rekao je Milina i dodao da je kriminalističko istraživanje u toku.

On je otkrio da je policija ubicu zatekla u jednom ugostiteljskom objektu i da je kdo sebe imao vatreno oružje iz kojeg je pucao.

"Nismo imali prethodnu dojavu da se osoba kreće s oružjem. Počinitelj nije imao registrovano vatreno oružje", rekao je direktor policije i otkrio da je reč o "kratkom vatrenom oružju".

Glavni državni tužilac Ivan Turudić, koji je takođe stigao u Daruvar, rekao je medijima da ima informaciju da je u jutrošnjoj pucnjavi ranjena i vlasnica doma za starije osobe u kojem se dogodila ova nezapamćena tragedija.

Policija se zvanično još nije oglasila o ovom masakru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()