Horor kod Šibenika: Vatrena stihija se nekontrolisano širi, gase je i protivpožarni avioni

Požar se ubrzano širi usled snažnih udara juga

13.07.2023. 14:02
  • Podeli:
Požar Šibenik Tanjug Ap Sulejman Omerbasic-64afe76ae1b6c.webp Foto: Tanjug/Ap/Sulejman Omerbasic

Veliki požar rasplamsao se danas kod Šibenika, gasi ga 56 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila i tri protivpožarna aviona tipa kanader, a pridružiće im se i dva Ertraktora.

Kako prenose hrvatski mediji, požar se ubrzano širi usled snažnih udara juga.

Čitalac lokalnog portala Dalmacija Danas javio je da situacija na terenu nije dobra. 

"Vidim da su tri kanadera iznad požarišta, ali uz ovako jak vetar, zasad se vatra ne uspeva staviti pod kontrolu", rekao je on.

Prema rečima komandanta Javne vatrogasne službe Šibenik, Volimira Miloševića, požar nije ni blizu pod kontrolom niti je lokalizovan.

"Imamo objekte koji su u neposrednoj opasnosti, tamo su raspoređeni vatrogasci. Struja je isključena. Policija na terenu reguliše saobraćaj na delu Jadranske magistrale, a svi prilazni putevi su zatvoreni", rekao je Milošević u izjavi za Hinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()