Hrvati brzo reagovali: Državljanin SAD osumnjičen za izazivanje požara u akvaparku u Šibeniku

Zapalile su se tri spoljne jedinice klima-uređaja koje su u potpunosti izgorele

29.07.2024. 16:00
  • Podeli:
šibenik, dalmare šoping centar u šibenikku, požar u šibeniku, hrvatski vatrogasci, hrvatska - 29 jul 2024 - foto Dusko Jaramaz PIXSELL-66a7a10e44f0a.webp Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policija u Šibeniku dovršila je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom SAD-a osumnjičenim za počinjeno krivično delo dovođenja u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Policija je saopštila da je ovaj američki državljanin osumnjičen da je 27. jula u šibenskom akvaparku Solaris, hotelskom kompleksu kod Šibenika, bacio opušak cigarete na delu gradilišta staklenog paviljona na otvorenom prostoru i izazvao požar. 

Zapalile su se tri spoljne jedinice klima-uređaja koje su u potpunosti izgorele, dok je požar delomično zahvatio i nagoreo drvenu ambalažu uskladištenog duplog izostakla. Materijalna šteta počinjena ovim krivičnim delom naknadno će biti utvrđena, stoji u policijskom saopštenju.

Posle dovršenog istraživanja 46-godišnjak je, uz krivičnu prijavu nadležnog državnog tužilaštva preda pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()