Hrvatska: Pao helikopter mađarske vojske, pronađena dva tela

Šef Hrvatske gorska služba spašavanja je potvrdio da su se u helikopteru nalazile tri osobe, da su dva tela nađena, a da se za trećim se traga

21.06.2023. 13:39
  • Podeli:
Ilustracija Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Ilustracija

Vojni helikopter mađarske vojske pao je kod Drniša u Hrvatskoj. Pronađena su dva tela, dok se za trećim se traga, javio je portal Intex.hr.

Helikopter Mi-171Sh, sa vojnog heliodroma Divulje kod Trogira, i avion Pilatus Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, uključili u potragu za vojnim helikopterom koji se srušio na području Pakova sela u Šibensko-kninskoj županiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske.

U saopštenju se navodi da helikopter koji je pao ne pripada Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Lokalni portal ŠibenikIN saznaje da se helikopter srušio na područje koje nije deo Nacionalnog parka Krka, ali je deo ekološke mreže Natura 2000, sastavljene od područja važnih za očuvanje ugroženih vrsta i stanišnih tipova Evropske unije.

"Reč je o području kojim upravlja naša Javna ustanova, a na teren su upućeni i naši zaposleni", izjavila je direktorka Javne ustanove "Priroda Šibensko-kninske županije" Anita Babačić Ajdu.

Šef Hrvatske gorska služba spašavanja (HGSS) Josip Brozičević je potvrdio da su se u helikopteru nalazile tri osobe, da su dva tela nađena, a da se za trećim se traga.

Mađarski helikopter je, kako se navodi, bio u Hrvatskoj u sklopu obuke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()