Hrvatska: Posle više od tri dana lokalizovan veliki šumski požar na ostrvu Čiovo

U požaru je izgorelo oko 600 hektara niskog rastinja i borovine

30.07.2023. 10:57
  • Podeli:
Šumski požar_Čiovo_Hrvatska_gašenje požara_Foto Ivana Ivanović_Pixsell (2)-64c6275f4e5a9.webp Foto: Ivana Ivanović / Pixsell

na ostrvu Čiovo, tako da više nema otvorenog plamena, saopšteno je iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slatina na Čiovu.

"Do sada je požar bio pod kontrolom, ali jutros je proglašena njegova lokalizacija, jer više nema otvorenog plamena", rekli su u DVD-u Slatina, prenela je agencija Hina.

Iz vatrogasne službe su dodali da danas na požarištu ostaje 50 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila koji će sanirati požarište.

Ostane li situacija povoljna kao što je sada, danas neće biti potrebna pomoć protivpožarnih aviona.

Prema procenama vatrogasaca, u požaru na Čiovu izgorelo je oko 600 hektara niskog rastinja i borovine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()