Hrvatska povlači sa tržišta mineralnu vodu Donat Mg zbog promene ukusa i mirisa

Potrošači koji su kupili proizvod mogu da ga vrate na prodajno mesto gde će im biti vraćen novac, a mogu i da dogovore zamenu proizvoda

01.03.2024. 15:56
  • Podeli:
flaširanje vode, punjenje flaša, industrija, proizvodna traka, mineralna voda, punjenje vode u flaše, fabrika, proizvodnja - profimedia-65e1ec8ce0507.webp Foto: Profimedia

Državni inspektorat Republike Hrvatske objavio je danas da iz predostrožnosti povlači sa tržišta prirodnu mineralnu vodu Donat Mg koju proizvodi slovenačka kompanija Atlantic Droga Kolinska.

Mineralna voda Donat Mg će biti povučena sa tržišta zbog promene organoleptičkih svojstava ukusa i mirisa, prenosi Hina. 

Konkretno, u pitanju je mineralna voda Donat Mg, 1L, s oznakom 14. 11. 24 (s rokom upotrebe najmanje do 14. 11. 2024.) i Donat Mg, 1 L, s oznakom 15. 11. 24 (s rokom upotrebe najmanje do 15. 11. 2024.).

Distributer ove robe u Hrvatskoj je zagrebački Atlantic trade.

Proizvođač ističe da proizvod nije štetan za zdravlje,  ali je odlučeno da se cela serija prevenitvno povuče sa tržišta.

Potrošači koji su kupili proizvod mogu da ga vrate na prodajno mesto gde će im biti vraćen novac, a mogu i da dogovore zamenu proizvoda, navodi se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()