I dalje se lome koplja u Hrvatskoj oko SDSS - Plenković: O Pupovcu posle izbora za EP

Penava izričito zahteva da ne bude saradnje sa SDS S

28.05.2024. 16:06
  • Podeli:
plenković pupovac josip regović pixsell-663a25b68006e.webp Foto: Josip Rengović Pixsell

Hrvatski premijer Andrej Plenković je ponovo danas vrlo kratko komentarisao izričiti stav lidera Domovinskog pokreta Ivana Penave da ne može biti govora o saradnji sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom (SDS S), odnosno Miloradom Pupovcem na čelu parlamentarnog Odbora za ljudska prava i manjine.

"Razgovaraćemo", kratko je odgovorio Plenković upitan koje je rešenje za ovu situaciju.

Penava je ranije danas novinarima u Zagrebu rekao da nema ni govora da SDS S, odnosno Pupovac na bilo koji način može učestvovati u vlasti i da je to, podsetio je, bio jedan od uslova za formiranje nove hrvatske vlade sa HDZ-om. 

"Sabor se sastaje u sedmici nakon evropskih izbora.  Razgovaraćemo i pronalaziti rešenja koja su dobra, a sad je najvažnije pozvati što veći broj hrvatskih građana da učestvuju 9. juna na već četvrtim izborima za Evropski parlament", rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()