"Ima nas više od svih nacionalnih manjina zajedno": U Zagrebu na Prajdu učestvovalo oko 2.000 ljudi

Učesnici skupa su ocenili da je LGBTQ zajednica u Hrvatskoj politički najuticajnija i kulturno najaktivnija manjinska grupa

01.06.2024. 21:23
  • Podeli:
održan prajd u zagrebu, zagreb - 1 jun 2024 - TANJUG FOTO HINA ADMIR BULJUBAŠIĆ (1)-665b6ef7e415b.webp Foto: TANJUG/FOTO HINA/ADMIR BULJUBAŠIĆ

U Zagrebu je danas održana 23. Parada ponosa uz učešće oko 2.000 ljudi uz jako policijsko obezbeđenje.

Parada je održana bez incidenata, a povorka je krenula oko 16 sati sa Trga Republike Hrvatske i prošla centralnim gradskim ulicama do Ribnjaka u Gornjem gradu gde je održan skup, prenela je Hina.

Na skupu je istaknuto da LGBTQ zajednica ustaje protiv napada na njene slobode, prava, živote i porodice.

Učesnici skupa su ocenili da je LGBTQ zajednica u Hrvatskoj politički najuticajnija i kulturno najaktivnija manjinska grupa.

"Ima nas više od svih nacionalnih manjina zajedno... A nemamo ni novine, ni kulturni centar. Ostajemo glasni i ujedinjeni dok ne budemo imali ono što zaslužujemo: LGBT centar i kvir novine", istakli su zahteve učesnici Parade ponosa u proglasu.

Foto: Tanjug/Foto HINA/Admir Buljubašić

Paradu su svojim učešćem podržali i pojedini hrvatski političari centra i levice, kao i predstavnici gradske vlasti koja je koorganizator Parade ponosa, na čelu sa gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

Zabavni deo ovogodišnjeg Prajda u Zagrebu trajaće do ponoći.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()