Imam Hodžić pozvao na naoružavanje dece i uporedio Bosnu i Hercegovinu sa Gazom

Bivši pripadnik zloglasne 7. muslimanske brigade rekao i da od svake lovačke sekcije treba napraviti formaciju koja se spremna da se brani

11.12.2023. 08:59
  • Podeli:
harun hodžić 1 - foto Printscreen Youtube Hayat Media BIH-6576c1650b5f8.webp Foto: Printscreen/Youtube/Hayat Media BIH

Imam Harun Hodžić, bivši pripadnik zloglasne 7. muslimanske brigade, rekao je na verskom predavanju u Nemili kod Zenice da svako dete treba da nauči da koristi oružje, a od svake lovačke sekcije napraviti formaciju koja se spremna da se brani.

Hodžić je na ovom nedavnom predavanju rekao da od streljačkih klubova treba napraviti vojsku i svako dete obučiti da se bavi streljaštvom, ističući da to treba da bude "po zakonu".

"Bez ikakvih ambicija da nekome pretimo. Ali samo s jednom ambicijom, da nam se ne ponovi Gaza", rekao je Hodžić, koji je u izlaganju uporedio Sarajevo 1992. godine sa Gazom.

On je naveo i da u lovačka udruženja treba dovesti penzionisane, demobilisane pripadnike tzv. Armije BiH.

U sastavu zloglasne 7. muslimanskom brigadom tzv. Armije BiH bili su mudžahedini koji su počinili stravične zločine nad srpskim narodom i ratnim zarobljenicima u Vozući i na Ozrenu tokom poslednjeg rata na prostoru BiH.

Kako prenosi Srna, na tribinije govorio i Nezim Halilović Muderis, koji je rekao da "agresija na BiH traje" i da je ona, kako je naveo, neprekidna.

Prema pisanju mostarskog portala Dnevnik, Nezim Halilović Muderis je neformalni vođa vehabija, imam fahdove džamije u Sarajevu i ratni komandant 4. Muslimanske brigade takozvane Armije BiH u Konjicu.

Halilović je, inače, visokorangirana osoba u Upravi Islamske zajednice BiH, gde obavlja dužnost šefa Kancelarije za hadž. U govorima je ranije isticao da je "BiH odbranjena snagom islamskih dobrovoljaca i Bošnjaka".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()