Ispovest za UNU: Oglasila se majka devojčice koju je zlostavljao odbegli pedofil iz Banjaluke

Pre osam dana optuženom za seksualno zlostavljanje devojčice gubi se svaki trag

Autor: Danina Rakita
15.11.2023. 20:23
  • Podeli:
ispovijest_majke_UNA-6554eb7c60e13.webp Foto: UNA

Ivica Mišković, optužen za seksualno zlostavljanje devojčice, nakon izricanja presude pobegao je iz zgrade Osnovnog suda u Banjaluci i prilikom bekstva je povredio sudsku policajku. Tim povodom ekskluzivno za UNU oglasila se majka zlostavljane devojčice i otkrila potresne detalje iz ovog slučaja.

"Deluje mi neverovatno da im je pobegao čovek koji je već jednom godinu i po dana bio u bekstvu. Da im na taj način pobegne", kazala je majka.

Dodala je da se radi o čoveku "koji ima plastiku u kuku, te zbog toga ne može normalno da savije nogu".

"Meni deluje nerealno i sama sam otišla do tog prozora. Deluje mi nerealno da je čovek skočio i pobegao, sve to nije moglo da prođe bez pomoći", tvrdi ona.

Prema njenim rečima, nakon novog bega, ona najviše strahuje da će "on učiniti nešto deci".

"Strah me da će on u pokušaju da nešto učini meni, da se osveti meni, da će stradati moja deca ili neko od moje porodice", istakla je ona za UNU.

Podsećamo, zlostavljanje je počinjeno na banjalučkom području, a on je uhapšen u Nemačkoj nakon što je neko vreme bio u bekstvu, te je u utorak (07.11) osuđen, ali je uspeo da pobegne.

Mišković je 20. januara 2021. prijavljen i za silovanje dečaka u Kaknju, starog 12 godina.

Dan posle njegovog bega o svemu se oglasio i Osnovni sud u Banjaluci.

Iz ove pravosudne institucije tvrde kako ne mogu da se izjašnjavaju na okolnosti pod kojima je optuženi pobegao iz prostorija suda, te kako je adresa za odgovore na ta pitanja Sudska policija Republike Srpske.

U saopštenju sud navodi da je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci polovinom 2021. godine podnelo sudu predlog za određivanje pritvora i izdavanje poternice po kojoj je Ivica Mišković uhapšen godinu dana posle i sproveden u Kazneno popravni zavod u Banjaluci, nakon čega je protiv njega podignuta i optužnica.

"Ovaj sud je na sjednici veća održanoj dana 07.11.2023. godine, doneo i nakon toga javno objavio Presudu kojom je optuženom I.M., koji je počinio četiri krivična dela Obljuba sa detetom mlađim od 15 godina iz člana 172. stav 7. u vezi sa stavom 3. i 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a shodno odredbama člana 42., 46. i 52. Krivičnog zakonika Republike Srpske, za svako pojedinačno od četiri izvršena krivična dela utvrdio kaznu zatvora u trajanju od po 1 (jednu) godinu i 2 (dva) meseca, te primenom odredbi za odmređivanje kazni za krivična dela učinjena u vezi sa članom 56. stav 2. tačka 3) Krivičnog zakonika Republike Srpske optuženog I.M. osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) godine”, naveli su u saopštenju ističući da su istovremeno doneli odluku o produženju pritvora Miškoviću sve do pravosnažnosti presude, nakon čega je on pobegao iz prostorija Osnovnog suda.

Celu ispovest majke zlostavljane devojčice možete pogledati u videu ispod: 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()