Istraživanje: 30 odsto Bugara želi da njihova zemlja izađe iz NATO-a

Istraživanje je pokazalo da 59 odsto Bugara želi da njihova zemlja ostane u NATO-u, što je najniži procenat podrške među zemljama članicama Alijanse

06.07.2024. 10:37
  • Podeli:
NATO_PIXABAY-638a1c0f17db4.webp Foto: Pixabay

Nedavno istraživanje javnog mnjenja u Bugarskoj pokazalo je da je 30 odsto ispitanih glasalo za izlazak iz NATO alijanse.

Istraživanje, koje je sprovedeno uoči predstojećeg samita NATO-a u Vašingtonu, pokazalo je da 59 odsto Bugara želi da njihova zemlja ostane u NATO-u, što je najniži procenat podrške među zemljama članicama Alijanse, prenosi Novinite.

Pored toga, 11 odsto ispitanika je bilo neodlučno po ovom pitanju.     

Podatke ovog istraživanja iskoristio je i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u svom godišnjem izveštaju, koji je naveo da bi 70 odsto građana širom zemalja NATO-a glasalo za ostanak u Alijansi, dok bi samo 14 odsto napustilo NATO.

Istraživanje je takođe pokazalo da 61 odsto Bugara veruje da članstvo u NATO-u poboljšava bezbednost njihove zemlje, dok je 29 odsto Bugara zabrinuto da članstvo u NATO-u možda neće osigurati bezbednost zemlje, što je procenat koju premašuju samo Italijani.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()