Izabran mandatar nove Vlade Crne Gore

Danas ističe rok do koga predsednik Crne Gore Milo Ðukanović treba da predloži mandatara za sastav nove vlade

19.09.2022. 16:11
  • Podeli:
Miodrag Lekic _Skupština CG-1663596698861.webp Foto: Skupština Crne Gore

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je danas da su stranke stare parlamentarne većine dogovorile da formiraju novu Vladu Crne Gore, a da mandatar bude Miodrag Lekić.

Lekić je lider Demosa i nekadašnji diplomata SRJ.

"41 poslanik ima samo jednog kandidata za mandatara to je Miodrag Lekić. Svi smo mu danas dali podršku i svi smo se dogovorili da obavijestimo i predsjednika crne Gore, za šta koristimo i ovu priliku da da mandat Lekiću. Ako ima nekih nesporazuma i ako neko procjenjuje da je danas zadnji dan mi očekujemo do ponoći da budemo obaviješteni da je novi mandatar Lekić", rekao je Mandić.

Lider NOVE je saopštio da će Lekić uložiti ne male napore da se dođe do koalicionog sporazuma, koji će precizirati sve ono što želi parlamentarna većina.

"I da se dogovorimo o svemu onome što znači preuzimanje odgovornosti", rekao je Mandić za RTCG.

Funkcioner DF-a Milan Knežević rekao je da tokom dana očekuju da Lekić bude predložen za mandatara, a o tome će tokom dana obavijestiti i predsjednika države.

Danas ističe rok do koga predsednik Crne Gore Milo Ðukanović treba da predloži mandatara za sastav nove vlade. Predstavnici parlamentarne većine do sad su se sastajali više puta kako bi postigli dogovor o izboru mandatara i rukovodstva Skupštine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()