Izbori u Hrvatskoj: Milanović objavio kad će da odstupi sa funkcije predsednika

Glasanje za članove hrvatskog parlamenta biće održano 17. aprila

15.03.2024. 17:24
  • Podeli:
Zoran Milanović_Luka Stanzl_PIXSELL-638dc530ec5b8.webp Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Hrvatski predsednik Zoran Milanović obratio se građanima na društvenoj mreži Fejsbuk i poručio da će nakon izborne pobede, u koju je, kaže, uveren na parlamentarnim izborima odstupiti sa dužnosti predsednika Republike.

Građanima i građankama je poručio da je odlučio da se kandiduje kao nezavisni i nestranački kandidat na listi SDP na izborima za hrvatski parlament, koji će biti održani u sredu, 17. aprila.

"Posle izborne pobede u koju sam siguran, odstupiću sa dužnosti Predsednika Republike i uz podršku nove većine u Hrvatskom saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam da vršim svoju dužnost predsednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima".

Na konferenciji za novinare SDP ranije danas, na kojoj se Milanović pojavio nenajavljeno, saopšteno je da će on biti nosilac liste u Prvoj izbornoj jedinici i kandidat za premijera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()