Knežević: Putin obustavio operacije da bi slušao besedu Andrije Nikolića

Bošnjaci i Albanci su bili super DPS-u kad su bili s njima, a sad je problem kad su oni sa Srbima i Crnogorcima, naveo je Knežević

23.07.2024. 14:52
  • Podeli:
milan knežević, 30 okt 2023 - foto R.R. ATAImages-66365ad249edf.webp Foto: R.R./ATAImages

Predsednik DNP-a i poslanik Milan Knežević replicirao je šefu poslaničkog kluba DPS u Skupštini Crne Gore Andriji Nikoliću, koji je rekao da će rekonstruisanom Vladom Crne Gore upravljati Beograd i Moskva, porukom da je beseda DPS-ovca nadahnuto gledana u Kremlju, a da je Putin obustavio svoje operacije da bi čuo šta Nikolić govori.

"Kad vidim nerovzu njega (Nikolića) i Danijela Živkovića, mislim da čitava Crna Gora zna da smo doneli pravu odluku jer je DPS ostao izolovan. Njihova politika i ekstremizam ih vode ka marginalijama koji će je zaključati. Opkoljeni ste kao poslednje trupe Vermahta koje su branile Berlin i naprosto razumem grčevite pokušaje da odreagujete na način kojim želite da uvredite Bošnjake, Srbe i ostale koji se ne izjašnjavaju kao Crnogorci", rekao je Knežević u parlamentu.

Dodaje da su im Bošnjaci i Albanci bili super kad su bili sa njima (sa DPS-om u vlasti),  a sad je problem kad su oni sa  Srbima i Crnogorcima.

"Ima Crnogoraca u Vladi Milojka Spajića počev od Alekse Bečića, Danila Šaranovića i ministra finansija. To je vama problem. Vama ne odgovaraju oni Crnogorci koji nisu iz kalupa DPS-a. Tačno je - rekao sam Ervinu Ibrahimoviću da ću biti protiv njegovog ulaska u Vladu jer BS ne može da igra i za Zvezdu i Partizan i mi smo se dogovorili kao parlamentarna većina da ćemo imati saradnju do izglasavanja budžeta u Bijelom Polju. A sad vi iz DPS-a moralne gromade raskinite koaliciju sa Bošnjacima jer vam oni sad ne valjaju".

Dodao je da sad imaju problem jer Bošnjačka stranka ne može i sa jednim i sa drugima.

"Veleizdaja je po vama samo zato što vi niste u Vladi. Raskinite koaliciju sa DPS-om i budite karakter, idite u ilegali, budite kao Prle i Tihi, da bačamo bombe, da napadamo nemačke konvoje, i na kraju da ubijemo Putina i Vučića. Dokažite principijelnost".

Knežević je ovo poručio pošto je Nikolić upitao "kako objasniti ulazak BS-a u Vladu sa DF-om, kojima su Ratko Mladić i Radovan Karadžić heroji“.

"Daleko su oni od toga da privhate slatkorečivost Andrije Mandića, jer ovo je Vlada kojom upravljaju Beograd i Moskva. Znamo da je glava i mozak ove operacije u Moskvi, a svi ostali propratni igrači koji učestvuju u ovoj predstavi. Odvajanje Srbije od Rusije je cilj strateških partnera, a u tome se događa da međunarodni partneri tolerišu velikosrpske igre pa se razigravaju i drugi velikodržavni nacionalizmi koji žive u regionu. Znamo da kod naših međunarodnih partnera i ne prvi put zanemaruju nacionalne interese. Šef ove Vlade je Andrija Mandić i zato u ovoj Vladi nema nacionalnih Crnogoraca. Crnogorci se ućeravaju u tor i onemogućava im se odlučivanje u Crnoj Gori. Ali opstajali smo hiljadu godina a opstaćemo i na ovu rašomonijadu koja je okupila sve koji su pomislili da je lepo biti vlast“, kazao je Nikolić i dodao da naslućuje da će se ova vlada raspasti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()