Kovačević: Ambasada SAD i Marfi priznali da vode kampanju finansijske blokade Srpske

Republika Srpska funkcioniše finansijski potpuno stabilno, izmiruje sve svoje obaveze i prema građanima i izmiruje sva neka ranija dugovanja

19.07.2024. 14:53
  • Podeli:
radovan kovačević, 3 jun 2024 - foto srna 1-665dd5bba1ef0.webp Foto: Srna

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević izjavio je danas da su američka Ambasada u BiH i, na prvom mestu, ambasador Majkl Marfi svojim saopštenjem o navodnoj finansijskoj situaciji u Republici Srpskoj potpuno jasno i direktno priznali i potvrdili da vode otvorenu kampanju finansijske blokade Republike Srpske.

"To je njihov posao broj jedan - da pokušaju potpuno da finansijski blokiraju Republiku Srpsku, da onemoguće da građani Srpske primaju plate, sva socijalna davanja, da poljoprivrednici dobijaju i subvencije i premije koje Republika Srpska, srećom, sve isplaćuje. To je njihov cilj finansijskog gušenje Republike Srpske i onemogućavanje normalnog funkcionisanja Republike Srpske", rekao je Kovačević novinarima u Sarajevu.

On je ocenio da im, međutim, ne ide baš najbolje osim što kleveću i lažu, jer rezultati Republike Srpske na ekonomskom planu, iako nisu idealni, iz godine u godinu su sve bolji.

"Republika Srpska funkcioniše finansijski potpuno stabilno, izmiruje sve svoje obaveze i prema građanima i izmiruje sva neka ranija dugovanja na vreme, u svim predviđenim rokovima. Tu ne postoje apsolutno nikakvi problemi", ukazao je Kovačević.

On je naveo da ekonomski parametri Republike Srpske iz godine u godinu sve bolji.

"Vidimo da imamo i rast plata i rast penzija, da je minimalna plata u Republici Srpskoj jedna od najviših u regionu ili možda čak i najviša i vidimo da su svi ekonomski parametri sve bolji i na tome ćemo nastaviti da radimo potpuno posvećeno kako bi se u Republici Srpskoj živelo još bolje", poručio je Kovačević, prenela je Srna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()