Kovačević: Zvaničnici Srpske rade u skladu sa Ustavom, sankcije nas neće slomiti

Naglasio je i da sankcije SAD neće uticati na život građana Republike Srpske

01.08.2023. 09:06
  • Podeli:
Vlada RS_Dejan Rakita PIXSELL-63a44b9139cb7.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Zvaničnici Republike Srpske, kojima su uvedene američke sankcije, kao i oni koji su ranije sankcionisani, rade svoj posao u skladu sa Ustavom Srpske, Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumo, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

"Oni koji žele nestanak Republike Srpske nikakvim sankcijama neće slomiti našu odlučnost da štitimo i sačuvamo Republiku i da se borimo da bude još jača", poručio je Kovačević.

Istakao je da je Republika Srpska, kroz poslednje dve odluke Narodne skupštine, u kojoj sede demokratski izabrani predstavnici građana, na demokratski način rekla da neće poštovati odluke čoveka koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik i koji nema legitimitet.

"Kako to može biti napad na ustavni poredak? Kako odbrana i zaštiti Ustava može biti napad", upitao je Kovačević.

Naglasio je i da sankcije SAD neće uticati na život građana Republike Srpske i istakao da zvaničnici Srpske, izabrani predstavnici građana, nikada neće kalkulisati i zarad svog komoditeta ugroziti poziciju Republike.

On je naveo da je uvođenje sankcija zvaničnicima Republike Srpske "sajam licemerja i hronika beščašća onih koji žele nestanak Srpske".

"Jedina istina je da su zvaničnici Srpske štitili demokratiju i Dejtonski sporazum", istakao je Kovačević.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD uvela je sankcije srpskom članu Predsedištva BiH Željki Cvijanović, predsedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću zbog, kako su naveli, neustavnih i antidejstonskih akcija.

Ranije su američke sankcije uvedene i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()