Lončar posetio Bijeljinu i dogovorio saradnju: Podrška za dr Mikajla Lazića

Lončar i Lazić obišli su bijeljinsku bolnicu i dogovorili saradnju

26.09.2024. 20:07
  • Podeli:
zlatibor lončar mikajlo lazić-66f5a2362f583.webp Foto: SNSD

Ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar danas je posetio Bijeljinu i tako postao prvi ministar zdravlja iz Srbije koji je posetio neku zdravstvenu ustanovu u Republici Srpskoj. 

Za ovu istorijsku posetu izabrana je bolnica "Sveti Vračevi" u kojoj je v.d. direktor dr Mikajlo Lazić, a Lončar je sa Lazićem i kolegijumom bolnice dogovorio konkretnu buduću saradnju.

“Zahvaljujem se ministru, Vladi Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog nesebične podrške koju pružaju Republici Srpskoj, a naročito Semberiji", rekao je dr Lazić i dodao da je ovo i iskazivanje podrške za njegovu kandidaturu za gradonačelnika. 

On je napomenuo da su u Semberiji "naslonjeni na Beograd i Novi Sad" i da se najveći broj lekara u bolnici "Sveti Vračevi" školovao upravo u Srbiji, a veliki broj njih je na klinikama širom Srbije stekao i specijalizacije. 

"Uz to, značajan broj stručnjaka iz zdravstvenih ustanova u Srbiji dolazi u bijeljinsku bolnicu i oni su deo naše ekipe. Njih je preko 20. Istakao bih profesore Angelkova, Tanića, Sagića, Dučića, Vukomanovića i mnoge druge sa kojima imamo i profesionalne i prijateljske odnose”, rekao je Lazić.

Ministar Lončar rekao je da je prijatno iznenađen uslovima u bolnici i procedurama koje se u ovoj zdravstvenoj ustanovi izvode i dodao da je postignut dogovor o konkretnoj saradnji.

"Mi smo se danas dogovorili i oko konkretne saradnje. Ja sam u vašem direktoru video čoveka koji, osim toga što je posvetio život pomaganju najmlađim pacijentima, ima želju da pomogne još više", ocenio je Lončar. 

Prema njegovim rečima, Lazić "želi da ide dalje i pokuša pomoći svim građanima dovođenjem novih lekara, novih investicija, proširivanjem kapaciteta bolnice". 

"Mogu da obećam da ćemo mi sa naše strane sigurno pomoći u svim aspektima, i u kadrovima, i u edukaciji, ali i na svim drugim poljima. Hiljadu porođaja godišnje, dve angio-sale sa najsloženijim procedurama, sa najavom tavi procedure, sa elektrofiziologijom, sa dva skenera, sa magnetom i urgentnim blokom koji će uskoro biti i proširen. Uslovi na neonatologiji i drugim odeljenjima koja smo obišli su odlični. Ja stvarno mislim da građani koji gravitiraju ka ovoj bolnici mogu da budu izuzetno zadovoljni", rekao je Lončar sumirajući posetu bijeljinskoj bolnici. 

Tokom posete ministra Zlatibora Lončara, iskazana je jasna podrška dr Laziću u kandidaturi za gradonačelnika, a povodom tog pitanja oglasila se i politička partija SNSD, čiji je kandidat dr Mikajlo Lazić.

"Ova poseta u jeku kampanje nije nikakva slučajnost, već jasan znak da sa one strane Drine stiže podrška za kandidaturu dr Mikajla Lazića za gradonačelnika. Ovakva odluka srpske vlade ne treba nikoga da čudi, jer je sa jedne strane aktuelni gradonačelnik koji indirektno napada sam vrh države Srbije i fotografiše se sa generalima Armije BiH, dok je sa druge negovanje vekovnih bratskih odnosa. Podrška Laziću najlogičniji je izbor koji može da napravi svaki političar, ali i svaki čovek.
Dok aktuelni gradonačelnik zatvara vrata Srbiji i ne želi da ukaže dobrodošlicu srpskom ministru zdravlja tvrdeći pritom da 'poštuje volju naroda', pitamo se da li je narod u Semberiji, oduvek poznat po inatu i otporu, i ovoga puta 'naseo' na priču o nekakvom otporu, poštenju, borbi protiv kriminala. Nakon tridesetak godina vladanja SDS-a vreme je da se Semberci stvarno zainate i stranku koja je sinonim za korupciju i kriminal i koja sve više postaje i stranka sumnjive nacionalne orjentacije pošalje u istoriju. Vreme je za promene", istakli su iz SNSD-a.

 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()